Agents dels Mossos d'Esquadra aturant un vehicle a l'accés sud de Linyola, el dia 19 de desembre de 2020.

test crash antonio

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha revelat que han rebut més de 2.500 peticions de bars i restaurants per la instal·lació de noves terrasses o ampliar l’espai de les ja existents. Sanz ha fet pública la xifra en la Comissió d'Urbanisme, durant la qual ha explicat que preveuen resoldre un primer paquet de sol·licituds durant aquesta setmana.

Janet Sanz ha recordat a la resta de grups municipals que l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa «un dispositiu inèdit» amb una setantena de treballadors que es dediquen exclusivament a tramitar les més de 2.500 peticions dels restauradors de la ciutat. En aquest sentit, el consistori va anunciar la passada setmana que destinarà més de cinc milions d'euros a l'ampliació de terrasses de bars, restaurants i cafeteries, realitzant obres d'ampliació de l'espai públic disponible.

La 'nova normalitat' imposada per la pandèmia del coronavirus obliga els restauradors a mantenir dos metres de distància de seguretat entre taules, un fet que provocava la pèrdua d'aforament en bars i restaurants. Per aquest motiu, el govern d'Ada Colau va acordar amb el sector l'autorització temporal fins a final d'any per a la instal·lació de nous vetlladors o l'ampliació dels ja existents, amb l'objectiu de mitigar la pèrdua d'aforament dels locals de restauració.

JxCat recrimina al govern municipal la lentitud de la tramitació

A la comissió, la líder de JxCat, Elsa Artadi, ha recriminat al govern municipal la lentitud en la resposta a les sol·licituds dels restauradors. A més, ha demanat informació sobre la tramitació de permisos, així com conèixer quins són els motius pels quals es denega l’ampliació de les terrasses en alguns locals perquè, segons ha dit, en alguns no es concreta.

Alhora, el grup municipal vol conèixer a la comissió d'Urbanisme del pròxim mes de juliol la quantitat de peticions d'ampliacions de terrasses que els establiments de restauració han demanat des de l'inici de la pandèmia, així com les que s'han tramitat i les que s'han aprovat.